Майдан у вівторок прийде під Раду вимагати перевиборів

Неділя, 15 червня 2014, 13:58

У вівторок, 17 червня, о 9:00 активісти Майдану проведуть під стінами Верховної Ради акцію, під час якої вимагатимуть від парламентарів негайного ухвалення нового закону про вибори. 

Про це повідомили під час Віча на Майдані Незалежності 15 червня. 

Як зазначили учасники Віча, перша вимога - новий виборчий закон.

"Країні потрібен новий виборчий закон, за яким вибори відбуватимуться за відкритими списками - через те, що діючий закон з 5%-вим бар'єром заважає оновлювавати склад Верховної Ради", - зазначили активісти.

"Друга вимога - президент Петро Порошенко має негайно розпустити парламент і оголосити перевибори, щойно буде прийнято новий виборчий закон", - додали учасники Віча.

"Наша мета у вівторок - спонукати депутатів проголосувати за новий закон. Тому всі на 9:00 17 червня - під Раду!", - закликали активісти. 

Також депутатів попередили: "хто злякається, не схоче працювати  і піде у відпустку, може не вертатится".

Усім охочим під сценою на Майдані вже почали видавати мотиваційні наліпки та ганчірки, якими активісти 17 червня планують влаштувати "очищення Ради". 

Окрім того зі сцени Майдану активісти звернулися до президента із закликом "звільнити в.о. Міноборони Коваля, в.о. голови СБУ Наливайченка та в.о. Генпрокурора  Махніцького та главу МВС Арсена Авакова, а також провести повне розслідування ситуації, що склалася в країні". 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News