Тарута: Донецька область нікому не здавалася

Неділя, 15 червня 2014, 19:31

У Донецькій області немає жодного райвиконкому або міськвиконкому, який би прийняв рішення про підтримку сепаратистський рішень, немає жодного мера, який погодився прийняти рішення про роботу з ДНР.

Про це в інтерв'ю Hromadske TV заявив губернатор Донецької області Сергій Тарута.

За його словами, в Україні не до кінця розуміють, що відбувається у Донецькій області.

"Дуже прикро чути коментарі щодо сприйняття подій, які відбуваються тут. Вони дуже сильно відрізняються. Ми ображаємося на російське телебачення, що воно дуже сильно спотворює ситуацію, але й в Україні не до кінця розуміють, що відбувається тут, в Донецькій області", - зазначив він.

"Не можна вважати, що тут усі зрадники, що тут і політична еліта, і бізнес-еліта здала інтереси України. Донецька область нікому не здавалася, нікого не зрадила і жорстко відстоює позицію, що вона єдина в складі України. Жодного мера немає, який погодився прийняти рішення про роботу з ДНР. Немає жодного райвиконкому або міськвиконкому, який би прийняв рішення про підтримку сепаратистський рішень", - заявив Тарута.

Разом з тим, за його словами, для того, щоб гарантувати утримання Маріуполя українською владою, "є блокпости, повністю контрольовані, з посиленою охороною".

"На нараді разом з правоохоронними органами та СБУ ми розглядали додаткові заходи для патрулювання міста, щоб ми попереджали будь-які можливі провокації з боку тих, хто може взяти зброю. Тому зараз в Маріуполі будуть додаткові кошти, щоб максимально захистити безпеку громадян нашого рідного міста", - зазначив Тарута.

При цьому він додав, що керівники підприємств Маріуполя активно допомагають у вирішенні всіх питань, що стосується патрулювання, розбору барикад (блок-постів), які були встановлені.

"Також ми домовлялися про фінансову допомогу з відновлення міськвиконкому, УВС, і надали матеріальну допомогу всім постраждалим у цих подіях", - додав Тарута.

Джерело відео - Громадське ТБ 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News