Двох "депутатів Єфремова" проаналізують щодо підтримки сепаратистів

Понеділок, 16 червня 2014, 12:31

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов доручив перевірити членів фракції Партії регіонів на предмет підтримки сепаратизму та тероризму.

Про це Турчинов заявив на погоджувальній раді в понеділок.

Цьому передувала перепалка між депутатами Олегом Ляшком та Олександром Єфремовим.

Зокрема, Ляшко поцікавився, що лідер фракції Партії регіонів робив у Москві і з ким там зустрічався. Єфремов заявив, що брав участь у конференції, "яка транслювалася публічно".

Крім того, Ляшко заявив, що народні депутати Сергій Горохов і Володимир Медяник, підконтрольні Єфремову, підтримують сепаратизм та тероризм.

"Депутат Горохов, яким керує Єфремов, у Москві публічно підтримав проведення референдуму сепаратистського на Луганщині. Народний депутат із Луганська Медяник, яким керує Єфремов, призначив мільйон гривень за голову військового льотчика ЗСУ, який начебто бомбив Луганськ, хоча нічого подібного не було", - сказав Ляшко.

Він вважає, що ці факти мають стати предметом розслідування.

Єфремов також заявив, що, сам Ляшко "в останній час 5 разів прилітав літаком із Москви і міг би розказати теж, що він там робив і які інструкції отримував". На це Ляшко заперечив, що останні кілька років не їздив до Москви, а зараз був у Маріуполі, на сході.

Єфремов на це заявив, що "безпосередньо проживає" на території, де Ляшко робить "піар", і де гинуть кожен день люди.

"А Ви фінансуєте терористів!", - вигукнув у відповідь Ляшко.

Турчинов припинив перепалку, заявивши, що інформацію про причетність депутатів до сепаратизму мають розслідувати компетентні органи, а погоджувальну раду зривати не треба.

"Давайте дамо доручення, щоб компетентні органи розібралися і, коли є необхідність позбавлення статусу депутатського чи відкриття кримінальних справ, якщо такі дії мали місце, – я прошу негайно організувати таке доручення і надати його Службі безпеки України, МВС і Генеральній прокуратурі", - заявив спікер.

Микола Томенко також зазначив: "Я чув, що Горохов казав (у Росії): "Дорогі брати і сестри, не словом, а ділом нам помагайте"... Ми мусимо реагувати на такі дії. Я сподіваюся, що цього тижня ми розглянемо питання щодо тих депутатів, які вже давно проти України працюють".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...