Єфремов обурився, що Мінюст вимкнув реєстр Луганщині

Понеділок, 16 червня 2014, 13:16

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що через те, що Міністерство юстиції закрило доступ до держреєстру в Луганській області, люди не можуть вивезти дітей звідти.

"Яка необхідність Міністерству юстиції відключати Луганську область від реєстру, що не дає можливість оформити людям документи або доручення через нотаріуса?", - сказав він на погоджувальній раді парламенту.

"Ви знаєте, яка важка ситуація, багато людей бояться за свої родини й не можуть оформити доручення, щоб вивезти дитину, припустимо, на відпочинок? Для чого це робиться? Хто приймає такі рішення й від кого можна сьогодні отримати відповідь?", - заявив Єфремов.

Він додав: "Минулого тижня казначейство перестало здійснювати розрахунок ще в одному місті Луганської області – Красному Лучі, 150 тисяч жителів. Не приймаються аргументи, коли говорять, що сюди можна доправити, а за 20 кілометрів поруч – не можна доправити".

"Для чого робиться теж ситуація свідомої напруги в регіоні, який і так сьогодні страждає?", - обурився Єфремов.

Він наголосив, що економічна ситуація в Донецькій і Луганської областях вимагає "швидкого втручання", і для цього потрібні деякі законодавчі зміни, які він уже підготував.

За словами Єфремова, операція, яка починалася як антитерористична, "перетворилася у війну, і вже намітилися ознаки громадянської війни".

Він вважає, що надії, які були пов'язані з обранням нового президента, не виправдовуються. "Сподіваюся, поки що", - сказав Єфремов.

На його думку, влада повинна знайти партнерів, а також припинити "прояви насильства" і воєнні дії.

Лідер фракції ПР заявив, що "іде розвал економіки" – і не видно активних, ефективних кроків уряду, а цифри розкрадання колишньою владою, які називаються, - "нерозумні", тим більше, що при тій владі виплачувалися всі соцвиплати.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...