Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ЄС гряде розкол через конфлікт в Україні

Вівторок, 17 червня 2014, 12:42

У Євросоюзі кажуть про можливий розкол через ситуацію в Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер, передає "Интерфакс".

"На тлі того, що відбувається зараз в Україні найбільш значним ризиком є ​​для нас розкол Європи", - сказав він у вівторок на прес-конференції в Талліні після зустрічі з міністрами закордонних справ країн Балтії.

"Все, що останнім часом спільно зробили ЄС і ОБСЄ, свідчить, що в Європі далекі від політичних угод. На це вказують як провалені переговори щодо постачання газу Україні, так і збитий в Україні військовий літак", - сказав Штайнмайер.

Глава МЗС Німеччини заявив про важливість того, щоб міжнародні зусилля змусили Росію змінити свою політику щодо України.

За його словами, не можна також залишати без уваги "порушення російськими військовими літаками повітряного простору країн Балтії".

Міністр заявив про солідарність європейців з країнами Балтії: "Ваші проблеми - це і наші проблеми".

При цьому Штайнмайер висловив думку, що провал газових переговорів матиме вплив і на держави ЄС, так як їм доведеться частково використовувати свої запаси палива.

"Провалилися переговори безпосередньо зачіпають Європу. Ми сподіваємося, що Росія буде відкрита для переговорів, і про це заявив і Гюнтер Еттінгер", - зазначив міністр.

Він закликав держави ЄС до співпраці та вироблення єдиних позицій у світлі того, що відбувається в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...