Станко - до слідчих: Замість порушувати справи, зробіть щось із кордоном

Вівторок, 17 червня 2014, 21:18

Відкрито кримінальне за фактом незаконного позбавлення волі та перешкоджання професійній діяльності журналістки "Громадського ТБ" Анастасії Станко. 

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Згідно з інформацією, підставою для початку досудового розслідування стало оприлюднення у ЗМІ, зокрема на сайті інтернет-видання "Телекритика" інформації про затримання журналістки російськими прикордонниками в українському селі Мілове Луганської області.

Встановлено, що інцидент стався 14 червня поблизу державного кордону України з Росією, коли журналістка готувалася до прямого ефіру.

За вказаними фактами слідчий відділ Міловського міськвідділу міліції вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Водночас сама журналістка заявила, що не має претензій до прикордонників.

"Штраф у три тисячі рублів виплачу (інакше ніколи не впустять в Росію). Замість порушувати кримсправи, зробіть щось із кордоном", - написала вона на своїй Facebook-сторінці.

 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News