Яценюк: Арештовані $1,3 млрд, пов'язані з Януковичем

Середа, 18 червня 2014, 10:48

Служба фінмоніторингу виявила 42 компанії-нерезидента, пов'язані з родиною екс-президента Віктора Януковича, $1 млрд. 340 млн. засобів на рахунках арештовані.

Про це на засіданні уряду в середу заявив прем'єр Арсеній Яценюк, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"Наша фінансова розвідка…виявила 42 компанії-нерезидента, зареєстрованих на Кіпрі, у Панамі, Великобританії, Белізі, Сейшелах, які прямо пов'язані з Віктором Януковичем і його найближчим оточенням", - заявив Яценюк.

"Вищевказані компанії з 2010 по 2013 роки через рахунки, відкриті в банках однієї із сусідніх країн, у цілому перерахували суму в розмірі 16 млрд.грн.", - сказав він.

За словами прем'єра, у співробітництві з фінансовими розвідками США, Великобританії, Латвії, Кіпру й Панами Україна виявила всі вищевказані офшорні компанії, установлені всі прізвища високих посадових осіб і уповноважених ними людей на управління компаніями й коштами.

Державна служба фінмоніторингу заблокувала кошти на рахунках 19 компаній-нерезидентів.

"Загальна сума заблокованих коштів становить 1 млрд. 340 млн. доларів США", - зазначив він.

Матеріали розслідування передані в Генпрокуратуру, рішенням суду підтверджений арешт цих коштів.

"Окремо хочу зазначити, що значна частина цих коштів через офшорні компанії направлялася на придбання облігацій внутрішнього держзайму України й ще Україна на украдені ними гроші платила до 19% річних доходу", - сказав він.

Яценюк звернувся до Генпрокуратури, СБУ й судів з вимогою всі арештовані кошти офіційно повернути в держбюджет.

"Мова йде про мільярди доларів, які арештовані, перебувають на рахунках. У нас є всі докази того, що це украдені кошти в українців. Тому ми очікуємо на завершення судового розгляду й на активну роль органів прокуратури в завершенні розслідування й поверненні коштів у власність української держави", - додав прем'єр.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News