Порошенко: Україна перебуває у стані війни нового типу, але переможе

Середа, 18 червня 2014, 11:03

Президент Петро Порошенко заявляє, що Україна перебуває у стадії війни, але він упевнений у перемозі.

Про це він сказав, виступаючи у Національному університеті оборони України ім. Івана Черняховського, передає УНІАН.

За словами Порошенка, не випадково його перша публічна зустріч відбувається саме з військовими, оскільки Україна перебуває у стадії війни.

"Це війна нового типу, з використанням професійних, диверсійних груп, найманців, добровольців, місцевого населення. І ці добровольці і місцеве населення мають дуже промиті мізки. З великою складовою інформаційної війни", - сказав Порошенко.

Він висловив жаль, що впродовж багатьох років українська армія системно знищувалась. "Ми зустріли війну з голими, босими і не озброєними солдатами", - сказав президент.

Як зауважив Порошенко, незважаючи на це, за дуже короткий час професіоналізм військових і широка народна підтримка, у тому числі величезна кількість добровольців, а також фінансова допомога простих людей допомогли відновити боєздатність української армії.

Порошенко впевнений, що Україна переможе в цій війні:

"Ми переможемо. Ми переможемо за рахунок більшої організації, глибшого стратегічного бачення і головне - потужної підтримки нашого народу. Високий патріотизм, згуртованість та мобілізація українського суспільства створили підгрунтя для безумовної перемоги України, для встановлення миру на всій території нашої держави", - сказав він і додав, що перемога є невідворотною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування