Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін обговорив із Меркель і Олландом українську "кризу"

П'ятниця, 20 червня 2014, 08:51

Президент Російської Федерації Володимир Путін поговорив із Федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом про Україну.

У телефонній розмові в четвер вони обмінялися думками про розвиток кризової ситуації в Україні, повідомляє прес-служба російського президента.

"Путін, зокрема, заявив про серйозну занепокоєність триванням воєнної операції Києва на південному сході України. Висловлено надію на те, що запевнення київського керівництва про намір припинити насильство й дати старт загальнонаціональному діалогу будуть негайно реалізовані", - говориться в повідомленні.

"Обговорювалися також можливі наслідки зриву Києвом переговорів з урегулювання проблеми заборгованості за поставки російського газу для економіки й енергобезпеки Європи", - повідомляє прес-служба.

За повідомленням офісу французького президента, під час тристоронньої телефонної розмови Олланд і Меркель "наголосили на важливості гарантування швидкого завершення боїв на сході України, щоб стабілізувати ситуацію і створити умови для справжньої деескалації", зазначає "Укрінформ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: