Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Люди, які захопили "Український дім" у Києві, напали на знімальну групу - журналіст

П'ятниця, 20 червня 2014, 16:25

Люди, які займають "Український дім" у центрі Києва, з застосуванням сили вигнали журналістів телеканалу ICTV і відібрали відео, на якому був зафіксований безлад у будівлі.

Про це заявляє кореспондент каналу "Україна" Володимир Горковенко на своїй сторінці у Facebook.

"Самооборона, яка окупувала "Український дім", застосувала силу до журналістів. Знімальну групу "Фактів тижня" каналу ICTV, в складі якої була дівчина, викинули з приміщення. Зробили це грубо. А ще погрожували застрелити журналіста Андрія Смальчука", - пише він.

"Диск з відзнятим матеріалом забрали. Журналісти знімали безлад, в який так звана Самооборона перетворила "Український дім", - додає Горковенко.

За словами журналіста, "фактично, приміщення перетворено на "бомжатник".

"Тут все пускають на метал. Виносять все, що можна здати на брухт. Особливо цінні двигуни, які забезпечують систему кондиціювання. Двері виламані, приміщення розкрадені. І все це сталося уже у постмайданівський період", - заявляє Горковенко.

"Більше того, у підвалі є дві кімнати, де катують людей. Кілька днів тому тут тримали якогось росіянина, якого так звані "самооборонці" назвали сепаратистом", - стверджує він.

Люди, які займають "Український дім" у Києві, напали на журналістів

Ще в березні "Самооборона" Майдану почала пропускати в "Український дім" лише з посвідченнями-перепустками, а журналістів – лише за акредитацією, хоча до того вхід у будівлю, де проводилися й культурні заходи, був вільний. Тоді це мотивували заходами безпеки, адже були ще свіжі спогади про штурми і нависала загроза війни з Росією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...