Під час бою в районі "Довжанського" поранений російський митник – Тимчук

П'ятниця, 20 червня 2014, 19:51

Бойове зіткнення українських підрозділів з групами терористів відбулося в п'ятницю в районі пункту пропуску "Довжанський". Постраждав російський митник.

Про це повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

За його словами, бій відбувся в рамках дій українських силовиків з відновлення контролю за державним кордоном.

"Бойовики чинили лютий опір. З території Росії на допомогу терористам, що оборонялися, прибув підрозділ найманців, оснащений, окрім стрілецької зброї, й мінометами. По силовиках був відкритий мінометний вогонь", - повідомив Тимчук.

"Українські силовики, які діяли у цьому районі, не були оснащені мінометами.

Під час хаотичного мінометного обстрілу, в результаті розриву однієї з мін, був поранений російський митник ", - додав він.

"Присутність в зоні пункту пропуску "Довжанський" російського митника свідчить про те, що російська сторона продовжує у співпраці з терористами здійснювати пропуск через кордон громадян та автотранспорту. У той час, як про закриття пункту пропуску "Довжанський" українська сторона повідомила ще на початку червня ", - зазначив Тимчук.

"Згідно з двосторонніми домовленостями, Росія повинна була припинити роботу пункту пропуску зі свого боку, однак з незрозумілих причин цього не зробила, порушивши міжнародні домовленості", - додав він.

 

Як повідомив ИТАР-ТАСС, слідчий комітет Росії почав процесуальну перевірку за фактом обстрілу з боку України російської території в районі Новошахтинська.

"Зараз на території України в районі Довжанську відбувається бойове зіткнення, в результаті якого зазнала обстрілу територія РФ", - заявив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін.

Він пояснив, що зіткнення триває в прикордонному районі, і боєприпаси долітають до території Росії.

На місце події виїхала група слідчих СК РФ для огляду і фіксації доказів обстрілу російської території. За результатами перевірки ухвалять процесуальне рішення, додав Маркін.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування