Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Патріоти з-під Лаври перемістилися під консульство РФ. Російські ЗМІ знову брешуть

Неділя, 22 червня 2014, 18:35

Після акції під Києво-Печерською Лаврою  проукраїнські налаштовані активісти перемістилися під консульський відділ РФ у Києві.

Про це повідомив один з учасників акції, активіст, журналіст Олександр Рудоманов.

"Частина молоді пішла від Лаври до консультства. Під консульством трохи ментів, але їх все одно більше за протестуючих. Міліцію закидують горіхами з 50 метрів, ближче не підходять. Все", - зазначив Рудоманов.

За його даними, там активістів зустріли ряди міліції.

Також Рудоманов уточнив, що горіхи, якими закидували міліцію, були зеленими, також кидали абрикоси з дерева, яке росте поруч з консульством РФ. Фактично  те, чим кидалися активісти, розбивалося на щитах та екіпіровці міліції, нікому не зашкодивши.

Пізніше він  повідомив, що міліція "пропустила всіх, ніякого нападу на консульство не було, все спокійно, осіб біля тридцяти".

Станом на 18:30 активісти з-під консульства розійшлися, зазначив Рудоманов в ефірі Hromadske TV. До самої будівлі консульства учасники акції "не дійшли", їм завадила міліція. 

У свою чергу російське інформагенство Інтерфакс з посиланням на прес-секретаря російського посольства в Україні Олега Гришина повідомило, що біля будівлі консульського відділу Росії в Києві кілька десятків людей влаштували безлади.

"У даний час біля будівлі консульства на вулиці Панфіловців у Печерському районі Києва протестувальники намагаються прорвати оточення міліції, кидають каміння у бік будівлі і вигукують антиросійські гасла. Також вони підносять до будівлі консульського відділу шини", - наголошується в повідомленні.

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування