В ООН немає сумнівів, що терористи на Донбасі - громадяни Росії

Неділя, 22 червня 2014, 21:15

В Організації об'єднаних націй - позитивна реакція на мирний план президента України Петра Порошенка.

Про це заявив постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв в ефірі телеканалу Інтер.

За його словами, в міжнародній організації є розуміння того, що цей крок може допомогти досягти миру і перейти до діалогу.

Говорячи про можливість міжнародних представників піти на переговори з представниками терористичних організацій, Сергєєв нагадав один з принципів ООН - "з терористами - ніякого діалогу".

"Тим більше, що Гіркін та інші, вони громадяни Росії і не мають права обговорювати врегулювання проблем України", - підкреслив дипломат.

Він зазначив, що в ООН не викликає сумнівів російське походження і громадянство бойовиків на Сході України.

Крім того, Сергєєв розповів, що українська сторона змушена щодня спростовувати різні фальсифікації, які закидає в медіапростір РФ в своїх пропагандистських цілях.

Представник України в ООН також зазначив, що на сьогоднішній день виключити з цієї організації Росію неможливо, адже останнє рішення залишається за Радою безпеки ООН, яку зараз РФ і очолює.

Як відомо, 20 червня президент Петро Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та Прикордонної служби. Ведення вогню припинено з 22:00  20 червня до 10:00 27 червня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування