Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ пропонує країнам Балтії знижку на газ в обмін на вихід з НАТО

Понеділок, 23 червня 2014, 10:38

Президент Литви Далія Грібаускайте заявила, що Росія пропонує балтійським країнам знижку на газ в обмін на вихід з НАТО.

Про це вона сказала в інтерв'ю німецькому виданню Focus.

Одночасно президент Литви ототожнила тактику Володимира Путана з діями радянського диктатора Йосифа Сталіна на нацистського лідера Адольфа Гітлера.

За словами Грібаускайте, Путін використовує національність як прикриття для завоювання територій військовим способом. Те ж саме робили Сталін і Гітлер, тому, за словами президента Литви, це точне порівняння.

Проте Грібаускайте не вірить у вторгнення Росії в країни балтії під видуманою причиною захисту російського населення, оскільки Латвія, Литва та Естонія країни-члени НАТО і це є їхнім захистом.

В питання енергоресурсів, президент Литви пояснює, що Росія намагається впливати на пострадянські території і хоче зробити так, щоб країни Балтії, як і раніше, залежали від неї економічно, енергетично і політично.

Також хоче змусити їх бути менш активними і лояльними країнами НАТО і ЄС.

"Крім того, ми отримуємо інформацію, що в інших країнах Балтії, не в Литві, оскільки ми в цьому плані міцніші, ведуться переговори з деякими політиками, надходять пропозиції з Сходу, наприклад, що якщо вони вийдуть з НАТО, то отримають більш дешевий газ чи нафту", - зазначила вона, передає Delfi.lt.

На думку президента Литви, Євросоюз повинен стати економічно незалежним від Росії та диверсифікувати енергоринок, тому що для країн ЄС є "надто ризикованим" залежати від російських енергоресурсів.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...