Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС Люксембургу: Серед бойовиків на Донбасі є найманці, які воювали в Сирії

Понеділок, 23 червня 2014, 18:25

МЗС Люксембургу заявляє, що РФ продовжує підтримувати бойовиків на сході України, в тому числі, озброєнням.

Про це заявив глава МЗС Люксембургу Жан Ассельборн на прес-конференції в понеділок за результатами засідання Ради закордонних справ ЄС у Люксембурзі, передає Інтерфакс-Україна.

"Є важка зброя, що надходить з Росії - воно не може падати з неба, і його не можна купити в Conforama (мережа супермаркетів - ред.)", - Сказав міністр.

Крім того, як зазначив Ассельборн, на боці бойовиків воюють не лише українські громадяни, а й громадяни Росії, зокрема, вихідці з Чечні, а також найманці, побувавши в Сирії.

"Я не знаю їхньої національності, вони мені не сказали національності, але вони борються на стороні сепаратистів", - сказав Ассельборн.

Міністр закордонних справ Люксембургу висловив думку в тому, що офіційному Києву слід продовжити контакти з Москвою з метою пошуку мирного вирішення кризи на сході країни.

Ассельборн також висловився проти повторення загроз санкцій в офіційних документах ЄС, зазначивши, що вони не грають визначальної ролі.

Як повідомлялося, Євросоюз закликає Росію припинити поставляти в Україну зброю та бойовиків, підтримати план Петра Порошенка, а також вплинути на сепаратистів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування