Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Айдар: Литвин особисто вивів прикордонників із Луганська

Понеділок, 23 червня 2014, 18:26

Глава Держприкордонслужби Микола Литвин особисто дав наказ прикордонникам у Луганську залишити управління прикордонслужби в місті 4 червня.

Про це заявив командир батальйону "Айдар" Сергій Мельничук на прес-конференції, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"Якщо ви пригадуєте, прикордонники в Луганську відбивалися майже дві доби, а потім залишили місце дислокації. Цю вказівку дав особисто Литвин", - сказав він.

За словами Мельничука, прикордонники залишили в будівлі управління до 500 одиниць зброї.

"Було дано наказ спалити свої посвідчення й пробиратися вглиб країни. Хоча, наскільки я пам'ятаю, Литвин заявляв, що їм було наказано передислокуватися в район аеропорту або в загін у Станиці-Луганській", - сказав він.

Таку інформацію командир батальйону "Айдар" отримав безпосередньо від одного з прикордонників і має як письмові свідчення, так і їх відеофіксацію. 

Як відомо, штурм прикордонної частини в Луганську почався 2 червня о 4 ранку й тривав майже дві доби. Під час боїв поранено 8 прикордонників. Із боку нападників остаточна кількість поранених і вбитих невідома.

Раніше повідомлялося про 9 убитих і 28 поранених. Пізніше Госпогранслужба повідомила, що особовий склад частини передислокований в інше місце.

Згодом прикордонники Луганського прикордонного загону написали лист в.о. міністра оборони Михайлу Ковалю, в якому висловлювали обурення заявою Коваля про те, що штурму підрозділу бойовиками нібито не було. У листі прикордонники заявили, що майже дві доби відстрілювались від бойовиків, чекали підмоги від армії, але так і не дочекалися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування