Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Меркель запропонувала Порошенку провести телефонну конференцію

Понеділок, 23 червня 2014, 20:29

Канцлер Німеччини Ангела Меркель запропонувала президенту України Петру Порошенку провести у середу телефонну конференцію у форматі, започаткованому в Нормандії.

Про це вони поговорили під час телефонної розмови, повідомляє прес-служба глави держави.

Меркель також висловила підтримку мирного плану Порошенко та повідомила йому про візит до Києва міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайера, який відбудеться 24 червня.

Окрім того, Порошенко та Меркель обговорили ситуацію на Сході України.

Президент України повідомив, що, незважаючи на припинення вогню в рамках його мирного плану, бойовики не склали зброю, і продовжують обстріл блокпостів та опорних пунктів українських Збройних Сил.

"За останні 24 години терористи 9 разів обстріляли українських військових. Усього ж бойовики порушили режим припинення вогню 31 раз", - повідомив президент.

Він проінформував Меркель про те, що так звані лідери сепаратистів не визнають умов припинення вогню і несуть за це повну відповідальність.

Петро Порошенко також повідомив, що офіційно запропонував російській стороні надіслати своїх інспекторів до Спостережної місії ОБСЄ, щоб засвідчити повне виконання режиму припинення вогню з українського боку.

Співрозмовники торкнулися роботи Тристоронньої контактної групи в Донецьку за участі колишнього президента Леоніда Кучми, Спеціального представника Діючого голови ОБСЄ Хайді Тальявіні та Надзвичайного і Повноважного посла Російської Федерації в Україні Михайла Зурабова.

Федеральний Канцлер позитивно оцінила роботу Тристоронньої контактної групи і висловила сподівання, що не лише офіційний Київ, але й усі сторони докладатимуть максимум зусиль для досягнення миру.

Як відомо, у понеділок ввечері другий президент України Леонід Кучма, який бере участь у переговорах в Донецьку про врегулювання ситуації на сході країни, повідомив, що сторони змогли домовитися про припинення вогню до ранку 27 червня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування