Бойовики не припиняють обстріли позицій силовиків - Селезньов

Вівторок, 24 червня 2014, 08:26

Бойовики на Донбасі не припиняють обстрілів позицій сил антитерористичної операції попри домовленості про припинення вогню.

Про це заявляє речник АТО Владислав Селезньов у Facebook.

"Сили АТО дотримуються вимог мирного Плану з врегулювання ситуації на сході України, не ведуть активних дій, несуть службу на блокпостах, забезпечують охорону та оборону визначених ділянок державного кордону України", - пише він.

"Бойовики не припиняють обстрілів позицій українських військовослужбовців. Так, за минулу добу кілька разів було обстріляно блокпост на розі шляхів, що спрямовані на Красний Лиман та Слов’янськ", - заявляє Селезньов.

За його словами, "бойовики вели вогонь з територій населених пунктів, що межують зі Слов’янськом, під час обстрілу використовували автоматичні гранатомети АГС-17, підствольні гранатомети, двічі обстрілювали блокпост з мінометів".

"Втрат серед українських військовослужбовців немає", - інформує речник АТО.

"Блокпост на шляху Сєверодонецьк - Старобельськ також минулої ночі було обстріляно бойовиками зі стрілецької зброї. Вогнем у відповідь напад відбито. Втрат серед українських військовослужбовців немає", - додає Селезньов.

Ініціатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук також повідомляє: "Попри вчорашню обіцянку виконувати умови перемир'я на Донбасі, терористи продовжують зривати мирний процес урегулювання ситуації. Зокрема, вночі було обстріляно блокпост сил АТО в Луганській області. Обстріл вівся з автоматичної стрілецької зброї".

Напередодні, 23 червня, у Донецькій обласній держадміністрації пройшли багатосторонні переговори, у яких взяли участь: посол РФ в Україні Михайло Зурабов, представник голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, другий президент України Леонід Кучма, глава партії "Український вибір" Віктор Медведчук, представник "ДНР" Олександр Бородай, лідер проросійського руху "Юго-Восток" Олег Царьов і представники "ЛНР".

За словами Кучми, сторони змогли домовитися про припинення вогню до ранку 27 червня.

Раніше влада оголосила про припинення вогню і паузу в АТО з 10 вечора 20 червня до 10 ранку 27 червня.

27 червня очікується підписання економічної частини угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News