США допоможуть Україні продавати зброю за "розрив" з Росією

Вівторок, 24 червня 2014, 15:11

США та західні країни можуть допомогти Україні просувати свою зброю на ринках третіх країн та заповнити українські військово-ремонтні заводи.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерела в оборонному секторі.

Це питання обговорювали заступник помічника держсекретаря США з питань регіональної безпеки і військової оборони Грегорі Кознера з представниками профільних структур і відомств у Києві.

"Озвучений американською стороною план допомоги Україні передбачає: нарощування військово-технічної співпраці України з США та ЄС, а також сприяння і взаємодію у здійсненні Україною ВТС на ринках третіх країн", - повідомило джерело.

"Ще одним напрямом обговорюваної західної допомоги, і, головним чином допомоги українському ОПК, може бути розміщення на оборонних потужностях в Україні ремонтних замовлень західних партнерів", - додав співрозмовник.

Як відомо, президент Петро Порошенко під час засідання РНБО минулого тижня озвучив заборону на ВТС з Росією, зокрема, на постачання продукції подвійного призначення.

Згідно з оцінками українських військових експертів, втрати України від припинення ВТС з РФ не перевищать $300 мільйонів на рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування