Росія пропускає через кордон імовірних екстремістів - прикордонники

Вівторок, 24 червня 2014, 16:44

Прикордонна служба Росії ігнорує угоди щодо припинення пропуску через кордон осіб та вантажів у пунктах пропуску, які тимчасово закриті урядом України.

Про це заявляє Державна прикордонна служба України, запевняючи, що українські прикордонні підрозділи продовжують охороняти й обороняти кордон України.

"Минулої доби нападів на прикордонні підрозділи не було. Однак спостерігалася наявність великої кількості незаконних збройних формувань в прикордонних районах України", - сказано в повідомленні.

При цьому, наголошує відомство, "прикордонна служба Росії продовжує ігнорувати угоди в частині припинення пропуску осіб та вантажів у пунктах пропуску, які тимчасово закриті урядом України".

"Під час проведення перевірочних заходів у пунктах пропуску на кордоні з Росією учора (23 червня) прикордонники виявили двох осіб,  громадянин Росії,  які, скоріш за все, готувалися до участі в екстремістській діяльності на території України", - заявляє Прикордонна служба.

"Одного з них прикордонники Донецького загону зупинили в пункті пропуску "Новоазовськ". Чоловік мав камуфльовану форму, військовий квиток, згідно з яким він проходив військову службу на посаді водія радіорелейної телефонної станції Збройних сил Росії, та військовий жетон", - сказано в повідомленні.

Відомство інформує, що стосовно росіянина прикордонники прийняли рішення про заборону йому в’їзду на територію України терміном на 3 роки.

"Іншого росіянина затримали в залізничному пункті контролю "Харків" під час оформлення поїзда "Москва – Севастополь". Під час бесіди чоловік не зміг вказати ані мети поїздки, ані міста в АР Крим, куди він прямував", - додає служба.

"Наразі росіянина передали співробітникам СБУ для перевірки його можливої участі у заходах дестабілізуючого характеру", - заявляють прикордонники.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування