Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму обшукали медресе й будинок із дітьми, допитали педагога

Вівторок, 24 червня 2014, 18:55

У Криму в селі Кольчугіно Сімферопольського району у вівторок 5 годин проводили обшук в ісламському навчальному закладі медресе, заступника директора якого затримали, але пізніше відпустили.

Також були вилучено кілька комп'ютерів, повідомляє "Крым. Реалии".

Невідомі люди в масках, озброєні автоматами, увірвалися в медресе хафізів для хлопчиків у Кольчугіно близько 6.30 ранку. У будинку ісламського навчального закладу на момент злому перебувало 13 учнів і двоє викладачів. Діти тоді спали.

На місце події вранці прибув голова місцевого Меджлісу Азіз Садиков. Його впустили в будівлю медресе для того, щоб можна було переконатися в безпеці дітей.

Обшук тривав із 6.30 ранку до 11.30 годин дня – близько 5 годин.

У прес-службі Духовного управління мусульман Криму повідомили, що на територію навчального закладу увійшли близько 30 співробітників служби. У результаті обшуку були вибиті двері, розбито вікна медресе.

У Криму 5 годин обшукували медресе

"Обшукували все, що є в буівлі, у тому числі й особисті речі дітей. Нічого підозрілого не знайшли. Вилучили кілька комп'ютерів і вивезли заступника директора медресе Айдера Османова", - заявили в Духовному управлінні мусульман Криму.

"Люди в камуфляжній формі з написами "Беркут" представилися співробітниками ФСБ РФ. Свої дії ніяк не аргументували", - додали там.

Османова допитували близько півтора годин у головному управлінні МВС у Криму, а потім відпустили, повідомивши, що нічого підозрілого в ісламському навчальному закладі не знайшли, передає кореспондент "Крым.Реалии".

Крім того, близько 6:30 ранку у вівторок невідомі 20 людей у цивільному й у камуфляжі, зі зброєю, виламали двері й увірвалися в будинок, де проживає педагог Османов. На той момент там перебували сам заступник директора медресе, його дружина й двоє дітей (догька 4 років і син 11 місяців).

Також повідомляється про обшук о 6 ранку в будинку кримськотатарської родини з трьома дітьми в с. Кольчугіно.

"Обшукували підвал, горище, кожну кімнату, усі дитячі речі, літературу", - цитує матір трьох дітей Духовне управління мусульман Криму.

Директор медресе Усніє Асанова пов'язує обшуки в навчальному закладі з підписаним між головою Дніпропетровської облдержадміністрації Ігорем Коломойським і лідером кримських татар Мустафою Джемілєвим угоди, у якій нібито говориться про створення "центру екстремізму" у Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування