Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко заручився підтримкою Байдена та Меркель

Середа, 25 червня 2014, 09:59

Президент України та віце-президент США домовилися координувати зусилля у час, що залишився до закінчення терміну режиму припинення вогню на сході України, для забезпечення повноцінної реалізації мирного плану.

Про це Петро Порошенко і Джозеф Байден говорили телефоном, повідомляє прес-служба українського президента.

Також Порошенко провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, під час якої обговорив підготовку до чотиристоронньої телефонної конференції на рівні глав держав у форматі, що був започаткований у Нормандії.

Меркель, які і Байден, висловила співчуття у зв’язку із знищенням вертольота із 9 українськими військовими.

Канцлер Німеччини запевнила, що підтримує Порошенка в його зусиллях із реалізації мирного плану.

Вона висловила захоплення мужністю українських військових і народу України, "який, незважаючи на чисельні втрати, шукає можливості врегулювати конфлікт саме мирним шляхом".

Порошенко ж сказав Меркель, що успішна реалізація мирного плану потребує конкретних зустрічних кроків, серед яких, зокрема, блокування кордону, припинення нападів на українські блокпости, звільнення заручників, залучення інспекторів місії ОБСЄ, включно із російськими представниками, до моніторингу ситуації на блокпостах вже у найближчі дні, які залишились до закінчення оголошеного припинення вогню.

Порошенко також назвав звернення президента Росії Володимира Путіна до Ради Федерацій РФ "першим і поки що єдиним" позитивним сигналом і висловив сподівання на скасування постанови про використання збройних сил РФ на території України вже 25 червня.

Крім того, президент у вівторок поінформував телефоном генсекретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда про порушення бойовиками режиму припинення вогню, атаки на блокпости силовиків та знищення гелікоптера Збройних сил України з 9 силовиками на борту.

Ягланд запевнив, що докладе усіх зусиль для допомоги Україні в захисті її територіальної цілісності.

Президент України і генсек Ради Європи домовилися продовжити розмову 26 червня на зустрічі у Страсбурзі у рамках засідання сесії ПАРЄ.

Порошенко привітав Ягланда з переобранням на другий термін на посаду генерального секретаря РЄ і висловив сподівання, що під його керівництвом Рада Європи і надалі підтримуватиме Україну на її шляху до європейської спільноти.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування