Тимчук: "ЛНР" і "ДНР" – не авторитет для терористів, переговори безглузді

Середа, 25 червня 2014, 13:51

Лідери так званих Луганської й Донецької "народних республік" не можуть гарантувати ненапад терористів, тому переговори з ними позбавлені сенсу.

Такого висновку доходить ініціатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук, аналізуючи у Facebook ситуацію.

Він зазначає, що Олексій Карякін, який називає себе "головою парламенту" терористичної організації "ЛНР", заявив, що ця організація скасувала всі воєнні операції й дотримується домовленостей про припинення вогню до 27 червня 2014 року.

Враховуючи продовження терактів у Луганській, як і в Донецькій, області, Тимчук робить висновок: "ЛНР" не має жодного впливу в середовищі терористичних угруповань, які діють на Донбасі. "Скасування воєнних операцій" із боку "ЛНР" ніяк не впливає на активність терористів, оскільки "ЛНР" не має до них жодного відношення".

"Тобто "ЛНР" – це зграя пройдисвітів, яка використовує розгул ініційованого Росією бандитизму в регіоні з метою зобразити якусь подобу "незалежного держутворення". Відповідно, привласнивши собі титули "прем'єрів", "голів парламенту", "міністрів оборони" тощо", - вважає експерт.

"У цих умовах будь-який переговорний процес із "ЛНР" і "ДНР" позбавлений сенсу, оскільки йдеться лише про два з десятків розрізнених терористичних угруповань. Які поєднує лише одне – фінансова й інша допомога Москви, яка намагається будь-якими коштами зберегти дестабілізацію ситуації на Донбасі", - заявляє Тимчук.

Він наголошує, що "ми не маємо справу з якимось єдиним терористичним рухом, об'єднаним спільною ідеєю, з єдиним центром прийняття рішень і управління, ми маємо справу з набором терористичних угруповань, кожне з яких переслідує свої корисливі цілі".

"Шукати можливість мирного діалогу з цими групами марно – ми ж не пропонуємо, наприклад, серійним убивцям і маніякам сідати за стіл переговорів і шукати консенсус. Із ними може бути одна розмова у вигляді ультиматуму: здача в руки правосуддя або знищення", - вважає Тимчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News