ФСБ затримала жителя Вологди за підтримку "Правого сектора"

Середа, 25 червня 2014, 15:51

Федеральна служба безпеки Російської Федерації заявляє, що у Вологді затримали прихильника української організації "Правий сектор".

Про це повідомляє "Дождь" із посиланням на "Інтерфакс".  

За даними регіонального управління ФСБ, затриманий 28-річний хлопець є активним учасником націоналістичних організацій "Русская Вологда", "НБП" і міжнародної праворадикальної структури Misanthropic Division, яка надає підтримку "Правому сектору".

"Я входив у рух "Русская Вологда", був у пабліку Misanthropic Division, який підтримував Майдан і "Правий сектор". Адміністратори Misanthropic Division перебувають на сході України в батальйоні "Азов" для боротьби з Донецькою народною республікою. Ми з ними листувалися й спілкувалися по скайпу", - цитує відомство затриманого.

За версією слідства, чоловік в інтернеті закликав надавати "Правому сектору" допомогу, в тому числі й фінансову, а також розміщував у відкритому доступі екстремістські матеріали.

При обшуку у квартирі вологжанина виявили бойову гранату Ф-1 із запалом і речовини, які могли використовуватися для виготовлення саморобної бомби, стверджують у ФСБ.

Крім того, співробітники Управління ФСБ виявили військовий прилад і компоненти для роботи з отруйними речовинами нервовопаралітичної дії – зарін, зоман, іприт.

"У числі інших вилучених речей були екстремістська література й предмети з фашистською символікою", - говориться у повідомленні.

Слідчий підрозділ УФСБ порушив проти затриманого мешканця Вологди дві кримінальні справи.

Раніше він уже поставав перед судом за злочини проти особистості й незаконний обіг боєприпасів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування