Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Консультації тристоронньої групи відбудуться в п'ятницю, місце - невідоме

Четвер, 26 червня 2014, 15:49

Консультації тристоронньої контактної групи Україна-РФ-ОБСЄ відбудуться в п'ятницю, 27 червня. Однак їхнє місце проведення наразі невідоме.

Про це повідомив учасник цієї групи, другий президент України, учасник групи Леонід Кучма, передає Інтерфакс-Україна.

"Завтра ми маємо намір це продовжити", - сказав він журналістам у Києві в четвер.

На уточнювальне запитання, де відбудеться така зустріч, Кучма сказав: "Я і сам не знаю".

Він повідомив, що була ініціатива провести таку зустріч на території Росії, проте зупинилися на тому, що вона відбудеться в Україні, але конкретне місце проведення наразі не визначено.

"У нас не переговорний процес, а консультації. Тому що влада не може сісти за стіл переговорів із ними (бойовиками із "ДНР" і "ЛНР" - ред.)", - наголосив Кучма.

Водночас раніше одипн із бойовиків "ДНР" Андрій Пургін повідомив, що черговий раунд консультацій із мирного врегулювання на Донбасі та Луганщині призначено на п'ятницю.

"Дійсно, є домовленість провести черговий раунд консультацій 27 червня в Донецьку", - сказав Пургін.

За його словами, консультації відбудуться в режимі, аналогічному тому, що був раніше.

23 червня в Донецькій облдержадміністрації відбулися багатосторонні консультації.

На ній були присутні Леонід кучма, Віктор Медведчук, Нестор Шурич, один із лідерів бойовиків Олександр Бородай та оголошений у розшук нардеп від ПР Олег Царьов.

При цьому посол РФ в Україні Михайло Зурабов заявив, що Віктор Медведчук і Нестор Шуфрич брали участь у засіданні Тристоронньої контактної за дорученням президента України Петра Порошенка.

Натомість у вівторок представник інформаційного центру РНБО Володимир Чеповий на брифінгу запевнив, що народний депутат Нестор Шуфрич і лідер руху "Український вибір" Віктор Медведчук не були уповноважені представляти українську сторону на тристоронніх переговорах в Донецьку.

За словами Чепового, другий президент України Леонід Кучма - єдиний, хто представляє українську сторону в роботі тристоронньої групи з вирішення кризи на сході України.

Як відомо, виступаючи у четвер в Раді Європи президент Петро Порошенко пообіцяв 27 червня "ухвалити дуже важливе рішення", якщо терористи не приймуть умов його мирного плану.

Порошенко також заявляв, що у п'ятницю збереться контактна група.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...