Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС готується до евакуації населення із зони АТО

Четвер, 26 червня 2014, 17:48

Українські cиловики готові до евакуації населення із зони антитерористичної операції. Вона може відбутися наступного тижня.

Про це на брифінгу розповів радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк на брифінгу в Києві в четвер, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, кожну людину, яка захоче залишити територію проведення АТО, буде поінформовано про місце та шляхи виходу.

"Ми готові до організації цього процесу, і сьогодні головне питання полягає у безпеці. Як тільки ми будемо переконані, що безпеку людей буде гарантовано, тоді ми це робитимемо", - сказав Шкіряк.

При цьому він наголосив, що Державна служба з надзвичайних ситуацій також має визначитися з транзитним пунктом для біженців.

"Усі, в кого буде бажання залишити цю територію (АТО - ІФ), отримає інформацію", - сказав радник глави МВС, наголосивши, що інформація про проведення евакуації, як це буде зроблено і де, поширюватиметься волонтерами і за допомогою інших способів.

Шкіряк допустив, що евакуацію населення зі сходу України, можливо, буде проведено вже наступного тижня.

"Можливо, це буде вже наступного тижня", - сказав він.

За словами радника глави МВС, нині працює об'єднаний організаційний штаб, і вже опрацьовано низку питань, які безпосередньо пов'язані з виходом мирного населення із зони проведення АТО і подальшою допомогою людям.

Він повідомив, що одпрацьовано механізми сповіщення, а також елементи транспортування людей. Мінінфраструктури України, як зазначив радник глави МВС, надаватиме транспортне забезпечення, Міністерство охорони здоров'я України забезпечить людей медичною допомогою.

Крім того, за словами Шкіряка, опрацьовано механізми надання соціальної допомоги. "На сьогодні зареєстровано понад 14 тис. громадян Донецької і Луганської областей, які подали заявки на отримання соціальної допомоги", - повідомив радник глави МВС.

За його словами, загалом кількість таких людей налічує 25 тис., з урахуванням тих, хто прибув із Криму. Близько 2,5 тис. цих людей - пенсіонери та люди інших категорій, які мають право на одержання пільг.

При цьому Шкіряк додав, що не всі українці, які виїжджають із зони конфлікту, звертаються по одержання соціальної допомоги.

Крім того, радник глави МВС розповів, що також є оперативна інформація про те, що бойовики під загрозою зброї змушують чоловіків працездатного віку виходити і рити окопи, а також брати участь у створенні інших споруд, безпосередньо пов'язаних із бойовими діями.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування