Глава МОЗ: Партійні квоти вбивають реформування галузі

П'ятниця, 27 червня 2014, 13:27

Глава МОЗ Олег Мусій закликає відмовитися від партійних квот щодо кадрових призначень в МОЗ.

Про це Мусій заявив у п’ятницю на прес-конференції.

За його словами, партійні квоти блокують реформування галузі.

"Я вважаю, що партійні квоти вбивають наміри провести реформи. Тому що приходять непрофесіонали, які нав'язуються (міністерствам)", - додав Мусій.

Він навів приклад щодо відсторонення від виконання обов’язків свого першого заступника Руслана Салютіна, який тривалий час не подавав заявки по тендерах на медпрепарати.

"Слава богу, після щоденного нагадування вже подано документи на проведення тендерів по 30 позиціях і ще по 18 - будуть подані найближчим часом.

Він додав, що оголосив Салютіну догану і зробив подання на ім'я прем'єр-міністра Арсенія Яценюка щодо звільнення свого першого заступника.

За словами Мусія, МОЗ розробив план реформ, що передбачає створення європейської системи охорони здоров'я, окрім того "продовжує боротьбу з мафією в цій одній з найбільш корумпованих галузей".

Мусій пояснив, що у медуніверситеті вперше були проведені прозорі вибори ректора, зокрема – опитування студентів, які більшістю голосів обрали на цю посаду Катерину Амосову, "яка тепер має шалений спротив вже всередині університету".

Крім того, за його словами, вперше студенти здавали іспити, не сплативши жодної копійки і про це вони розповідали мені самі.

Разом з тим Мусій пообіцяв дати окрему прес-конференцію про відсторонення від обов’язків директора Інституту раку Ігоря Щепотіна, "який фактично розвалив онкологічну систему в Україні".

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування