Більшість росіян - за озброєння Москвою бойовиків в Україні

П'ятниця, 27 червня 2014, 15:18

Більшість росіян - 64% - переконані, що Росія повинна надати військово-технічну підтримку бойовикам на сході України.

Про це свідчать результати опитування, проведеного російським "Левада-центром".

Так, відповідаючи на питання, чи повинна Росія надавати "Донецької народній республіці і Луганській народній республіці ..." військово-технічну підтримку (консультації, озброєння), 64% відповіли ствердно (29% - виразно так, 35 - швидше так).

При цьому 17% росіян виступають проти таких дій.

За пряму військову підтримку у формі введення військ виступають 40%, проти - 45%, вагалися із відповіддю 16%.

У той же час більшість росіян виступають за гуманітарну підтримку "ДНР" і "ЛНР" (90%), дипломатичну (92%) та економічну (79%).

Скріншот із сайту "Левада-Центру" 

Для 91% жителів Росії телебачення як і раніше залишається основним джерелом новин про ситуацію в цьому регіоні, більшість з яких (79%) вірять в об'єктивність поданої там інформації.

П'ята частина опитаних (18%) вважає, що російські федеральні ЗМІ сприяють ескалації конфлікту, 61% - не бачать в цьому їхньої провини.

Разом з тим росіяни стали менше впевнені в схваленні дій керівництва країни, спрямованих на втручання в справи колишніх республік СРСР з метою захисту прав російського населення, хоча 41% респондентів вважають, що "Росія повинна захищати своїх".

У тому, що Росія не має жодного права приєднувати до себе території колишніх республік СРСР (на підставі заяв росіян, які там проживають, про те, що вони відчувають утиски і обмеження своїх прав) впевнені лише 7%.

Скріншот із сайту "Левада-Центру"  

Опитування проведено 20-23 червня 2014 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського та сільського населення серед 1600 осіб віком 18 років і старше в 134 населених пунктах 46 регіонів країни.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...