Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Газпромі" вже розповідають, коли Україна почне "красти" газ

П'ятниця, 27 червня 2014, 16:14

Недостатні запаси в підземних сховищах газу України можуть викликати несанкціонований відбір вже восени.

Про це заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер, повідомляє російський Інтерфакс.

"Проблема полягає в тому, що Україна не закачує в повному обсязі газ в ПСГ. Це загрожує тим, що про так званий несанкціонований відбір газу ми, мабуть, зможемо почути восени цього року. Ймовірність такого сценарію дуже велика. Проблема незакачкі газу в ПСГ широкому споживачеві поки не видно. Вона може проявитися восени", - зазначив Міллер.

Разом з тим він додав: зусилля зі створення запасів газу в сховищах ЄС повністю не знімають ризики українського транзиту взимку.

За словами Міллера, "Газпром" вже почав закачування в ПСГ в Євросоюзі свого газу, зможе закачати більше 5 млрд куб.м.

Також глава Газпрому заявив: намір України переглянути транзитний договір може стати ударом надійності поставок російського газу в Європу.

"Якщо Україна почне ставити під сумнів транзитний договір, то це дуже погана новина. Ми зараз говоримо про ті ризики, які виникли у зв'язку з недозакачкой газу. Але постановка питання по транзитному договором - це вже просто прямий удар по надійності транзиту газу до Європи з Росії ", - сказав він.

При цьому він підкреслив, що Україна поки не піднімала це питання.

"Чув про такого роду позицію  НАК "Нафтогаз" у ЗМІ, але на адресу керівництва компанії "Газпром"  даного питання з даною проблематикою (" Нафтогаз ") не звертався", - сказав Міллер.

"У мене з ним на цю тему розмови не було, також до мене не зверталися письмово", - додав він.

Крім того Міллер заявив, що "Газпром" не братиме участі в модернізації ГТС України. 

"Що стосується позиції "Газпрому" з модернізації ГТС України - поїзд уже пішов, і пішов не вчора. Ми в модернізації ГТС України брати участь не будемо", - заявив глава "Газпрому".

"Я хотів би звернути увагу - ГТС не належить "Нафтогазу" України, вона належить українській державі. Перш ніж "Нафтогазу" щось вирішувати з приводу ГТС - вона має бути на його балансі. Спочатку треба вирішити майнові питання. При цьому Верховною Радою має бути змінено з десяток законів. Тільки після цього можна буде говорити про щось", - зазначив Міллер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування