Суд виправдав суддю, який "погорів" на хабарі $100 тисяч

П'ятниця, 27 червня 2014, 16:40

Центральний районний суд Миколаєва виправдав екс-голову Апеляційного суду Херсонської області Анатолія Іванищука, якого підозрювали в отриманні хабара у сумі $100 тисяч.

Як повідомили "Фокусу" у Генпрокуратурі, виправдальний вирок було винесено ще 28 квітня 2014 року, але він не набув чинності, бо був оскаржений в апеляційному суді.

Саном на 25 червня 2014 року справа до розгляду в суді апеляційної інстанції була не призначена. 

Водночас, у Вищій раді юстиції на запит "Фокуса" відмовилися надати інформацію про те, чи були припинені пенсійні виплати екс-голові Апеляційного суду Херсонської області. 

Раніше член Вищої ради юстиції Володимир Колесніченко запевняв, що пенсійні виплати до винесення вироку суду призупинені. А у випадку винесення обвинувачувального вироку Іванищук втратить статус судді у відставці, а отже й суддівські пільги. 

Голова Апеляційного суду Херсонської області Анатолій Іванищук був затриманий у лютому 2012 року при отриманні хабара в сумі $100 тис.

Він підозрювався у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України (отримання неправомірної вигоди, тобто хабара - до 8 років в'язниці з конфіскацією майна).

У березні того ж року Вища кваліфікаційна комісія відсторонила його від виконання обов'язків. У квітні 2013-го, замість звільнення за порушення присяги, Рада відправила його на пенсію.

Таким чином, Іванищуку зберегли суддівську пенсію (до 20 тис. грн.).

Для порівняння, середній розмір пенсії по Україні - 1482 грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування