Ярема повернув Шокіна, який хотів посадити Колеснікова та Коломойського

П'ятниця, 27 червня 2014, 17:51

Віталій Ярема призначив заступниками генерального прокурора Анатолія Матіоса, Олексія Баганця та Віктора Шокіна.

Про це ідеться у статті Української правди Кадровий пакет Петра Порошенка.

Так, Анатолій Матіос призначений заступником генпрокурора, який здійснюватиме процесуальне керівництво над слідством..

Матіос працював у прокуратурі Києва, очолював управління СБУ у Львівській та Одеській областях, за часів Януковича Льовочкін взяв його на посаду заступника начальника Головного контрольного управління адміністрації президента. Є братом письменниці та депутата від УДАРу Марії Матіос.

Головне слідче управління Генпрокуратури залишиться за Олексієм Баганцем. Він близький до Юрія Луценка, що є фактично "престолотримачем" Петра Порошенка в партії "Солідарність", зазначається у статті.

Повернувся до Генпрокуратури близький до Порошенка Віктор Шокін. Попри пенсійний вік - Шокіну цього року виповниться 62 роки - він буде курувати так званий "міліцейський блок", слідство в МВС, СБУ, податковій, а також оперативно-розшукову діяльність.

У 2005 році саме Шокіну, який курував слідство в Генпрокуратурі, приписували порушення кримінальних справ проти Бориса Колеснікова та Ігоря Коломойського.

Також точаться розмови, що іншим заступником генерального прокурора може бути призначений Олег Бачун, колишній керівник Окружного адміністративного суду Києва. Прізвище Бачуна стало відомим в часи політичної війни між Віктором Ющенко і Юлією Тимошенко, коли він протистояв Андрію Портнову.

Перший заступник генпрокурора Микола Голомша, за наявною в Української правди інформації, втратив місце в керівництві Генпрокуратури.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування