ОБСЄ стурбована, як терористи поводяться з представниками ЗМІ

Субота, 28 червня 2014, 14:42

ОБСЄ висловлює стурбованість кроками самопроголошеної "Донецької народної республіки", спрямованих на посилення контролю ЗМІ на Донеччині.

Про це йдеться у заяві представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дун'ї Міятович, що розміщена на офіційному сайті організації.

"Я засуджую дії, які змушують засоби масової інформації зареєструватися і мовити на користь незаконних збройних формувань", сказала Міятович.

Вона висловила протест з приводу "указу" самопроголошеної влади реєструватися всім ЗМІ у "міністерстві інформації і масової комунікації" протягом 10 днів.

Відсутність такої реєстрації, як повідомляється, може призвести до заборони діяльності засобів масової інформації.

"Указ" поширюється також на інтернет-ресурси, у тому числі окремих блогерів, і охоплює розповсюджувачів друкованих ЗМІ.

"Цензура, звітність під загрозою переслідування і залякування грубо порушує свободу ЗМІ і є неприйнятним", - наголосила представник ОБСЄ.

Міятович також розповіла про випадки викрадення журналістів.

Так, за її словами, 28 червня був викрадений редактор газети "Дружковский рабочий" Борис Южик, а 18 червня - редактор маріупольської газети "Вестник Приазовья" Сергій Долгов.

"Я закликаю українську владу оперативно і ретельно розслідувати ці напади і притягнути винних до відповідальності", - заявила Міятович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування