РФ "викрила" Україну на порушенні перемир'я і вимагає "припинити провокації"

Субота, 28 червня 2014, 19:48

МЗС РФ заявив, що українські військові обстріляли російський пункт пропуску, що є "черговою ланкою у низці порушень оголошеного президентом України припинення вогню".

Про це йдеться у заяві МЗС РФ.

"28 червня нападу з боку українських військових піддався російський пункт пропуску "Гуково" у Ростовській області. Серйозні руйнування отримало приміщення митного посту. Особливу стурбованість викликає те, що там знаходилися біженці з України", - заявили в МЗС.

"Снаряди потрапили також в довколишні населені пункти на території РФ", - йдеться  у заяві МЗС. У відомстві додали, що "ніхто не постраждав".

"Російська сторона заявляє рішучий протест у зв'язку з подібними провокаціями української сторони, які грубо порушують основоположні принципи міжнародного права. Зазначені дії українських військових стали черговою ланкою в ланцюзі порушень оголошеного президентом України припинення вогню, фактично підривають діалог з врегулювання збройного конфлікту на сході України, що почався в Донецьку", - заявили в МЗС РФ.

При цьому в Росії зажадали від України "припинити подібного роду провокації, провести ретельне розслідування інциденту і строго покарати винних".

Як відомо, 27 червня президент України Петро Порошенко на підставі рішення РНБО продовжив режим припинення вогню на Сході України до 22:00 30 червня. 

У Міноборони заявили, що 28 червня обстановка в районі проведення АТО лишається напруженою.

Як повідомили в  РНБО, протягом доби бойовики щонайменше п`ять разів обстрілювали блокпости та позиції сил АТО, внаслідок чого поранення отримали 5 українських військовослужбовців.Обстріл позицій українських військових відбувалися поблизу населених пунктів Слов`янська, Червонопартизанськ, Дмитрівка, Краматорськ.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News