Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці відсвяткували День Конституції та підписання асоціації з ЄС

Субота, 28 червня 2014, 22:36

Українці відсвяткували День Конституції.

У Києві відбувся легкоатлетичний забіг "Україна – моя рідна країна!", присвячений Дню Конституції, повідомляє Hromadske TV.  У змаганні взяли участь різні вікові категорії: від десяти до шістдесяти років.

Маршрут легкоатлетів пролягав по вулиці Червоноармійської до Володимиро-Либідської, загальна дистанція становила 2100 метрів. 

Окрім того ввечері монумент "Матері-Батьківщини" у Києві підсвітили у кольорах національного прапора.

У Львові на площі Ринок провели акцію "Україна єдина в часі війни": учасники символізували всі області України і ще Крим, сформувавши свого роду карту держави, пише ZIK.

Як зазначила організатор флеш-мобу Наталка Панчишин, до акції долучилися майже 100 учнів з різних шкіл Львова.

Молоді патріоти України також приготували львів’янам і гостям міста подарунки до Дня Конституції: маленькі згорточки паперу, перев’язані синьо-жовтою стрічкою. У кожному дарунку були видрукувані статті з Основного Закону України, зокрема про Соборність держави та її територіальну цілісність.

В Одесі після "мегамаршу вишиванок" на Потьомкінських сходах активісти розгорнули найбільший прапор України площею 2400 кв.метрів, повідомляє "Думская".

За словами організаторів, мета акції - показати, що українці єдині у прагненні зберегти свою державу. Раніше в рамках туру "Схід і Захід разом" прапор побував у Черкасах, Львові, Миколаєві, Чернівцях. Після Одеси він буде розгорнутий на найбільшій площі Європи в Харкові, а кінцевою точкою турне стане Донецьк.

У Харкові на честь Дня Конституції поклали квіти на пл. Конституції. Святкування продовжилися біля пам’ятника Шевченку.

Разом з тим "Громадянська самооборона" мітингувала під ХОДА проти внесення змін до Конституції.

Окрім того на площу Свободи у Харкові вийшли і проросійські мітингувальники. 

Після завершення концерту люди рушили на пл. Свободи до ХОДА. Там порядок посилено охороняля міліція. Ходу з концерту пускали лише на одну з частин площі Свободи, сепаратистів там вже не було.  Щойно патріоти пішли з площі, міліція зняла очеплення з ХОДА та відкрила рух вул.Сумською. 

У Дніпропетровську герб України підсвічували на готелі "Парус" на честь свята. 

Джерело відео - Громадське ТБ, tvzikua, o1ua, StudMedia Kharkov

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування