Росія "насильно" зібралася відправляти свою допомогу Україні

Неділя, 29 червня 2014, 10:29

Автоколона МНС Росії з гуманітарною допомогою, незважаючи на заперечення України, відправляється в Ростовську область 29 червня.

Про це повідомив офіційний представник МНС Олександр Дробишевський, передає ИТАР-ТАСС.

"Близько 10 великовантажних автомобілів МНС вийдуть у неділю вранці у Ростовську область. Вони доправлять 90 тонн гуманітарної допомоги для громадян України - це продукти харчування, засоби особистої гігієни, предмети першої необхідності", - уточнив Дробишевський.

Як відомо, 27 червня МЗС України одержав ноту МЗС Російської Федерації з інформацією про намір російської сторони направити "гуманітарну допомогу" в "Донецьку й Луганську області, а також, можливо, інші регіони, де перебувають біженці".

28 червня російській стороні спрямована нота-відповідь, у якій вказується про неможливість прийняття цієї "гуманітарної допомоги", враховуючи невизначеність її кінцевого адресата. 

У зв'язку із цим було відзначено, що найважливішим кроком з боку російської сторони, який міг би сприяти врегулюванню ситуації в східних областях України стала б практична підтримка реалізації мирного плану президента України Петра Порошенко, а також виконання умов, сформульованих у висновках Європейської ради по Україні від 27 червня 2014 року

Російські ЗМІ активно поширюють інформацію, що зі східних областей у Росію утікають десятки тисяч біженців, для яких у Ростовській області створюють тимчасові табори. 

Як відомо, з Росії в Україну приїжджають бойовики, крім того, з Росії в Україну для ведення бойових дій на боці сепаратистів ввозять військову техніку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...