Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Побитих кримських журналістів відпустили без протоколу

Вівторок, 3 червня 2014, 10:48

Співробітників "Центру журналістських розслідувань" - редактора і журналіста Сергія Мокрушина і режисера Владлена Мельникова, затриманих кримськими бойовиками, випустили з РВВС.

Про це виданню "Центр журналістських розслідувань" повідомив сам Мокрушин.

За його словами, співробітники поліції взяли у них пояснення, однак адмінпротокол про вчинення ними будь-яких правопорушень не складався, ніяких звинувачень не висувалося.

За словами Мокрушина, він написав заяву про нанесення йому бійцями "самооборони" тілесних ушкоджень та про незаконне обмеження свободи.

Крім того, журналіст повідомив, що в травмпункті йому діагностували сильне забиття грудної клітини з ймовірними тріщинами в ребрах.

"Я не розумію сенсу цього затримання. Заради чого?!.. Чому нелегальна "самооборона" має право без участі поліції затримувати людей і влаштовувати допити?", - зазначив Мокрушин.

Як відомо, 2 червня в 20.00 в Сімферополі були затримані двоє співробітників "Центру журналістських розслідувань".

Редактора і журналіста Сергія Мокрушина і режисера Владлена Мельникова затримали "бійці самооборони" на вулиці Севастопольській біля Будинку Профспілок, де знаходиться редакція "ЦЖР".

Мокрушин і Мельников утримувалися в т. з. "штабі самооборони", який розташований в колишньому офісі Компартії на вулиці Кірова, 26.

Бійці "самооборони" били закутих у наручники журналістів "Центру", поки не приїхала поліція.

За словами "самооборонівців", журналісти нібито ображали честь і гідність вищих посадових осіб РФ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...