РФ пустить на свої пункти пропуску українців. Але за умови перемир'я

Понеділок, 30 червня 2014, 20:47

Президент Росії вніс пропозицію про розміщення на пропускних пунктах з російського боку представників прикордонної служби України та спостерігачів від ОБСЄ для спільного контролю за кордоном.

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, говорячи про чотиристоронню телефонну розмову Путіна, Порошенка, Меркель і Олланда, - передає прес-служба МЗС Росії.

За його словами, за таких заходів об'єктивного контролю можна було б зняти будь-які підозри у використанні цих пунктів.

Реклама:

"Розраховуємо, що найближчим часом почнуться прямі предметні консультації між прикордонниками Росії і України для узгодження параметрів присутності прикордонних спостерігачів від України на російських пунктах пропуску", - повідомив міністр.

Лавров також зазначив, що в найближчий час Росія готова внести до постійної рада ОБСЄ проект рішення, який буде санкціонувати розміщення спостерігачів від ОБСЄ на російських пунктах пропуску.

Це, за його словами, дозволить забезпечувати "транспарентний контроль за невикористанням цих прикордонних переходів в незаконних цілях".

ВІДЕО ДНЯ

"Зрозуміло - і я хочу це особливо підкреслити - запрошення українських прикордонників і спостерігачів від ОБСЄ діє на період збереження режиму припинення вогню", - підкреслив міністр.

Як відомо, після тривалої телефонної розмови президентів України, Росії, Франції та канцлера Німеччини було прийнято рішення про подальшу роботу по 5 загальних пунктах.

До них відносяться: прийняття угоди про припинення вогню між українською владою і сепаратистами, швидке вироблення ефективного механізму контролю за кордоном за допомогою ОБСЄ, введення заходів для надійного контролю трьох позицій - Ізварине, Должанського, Червонопартизанська, звільнення заручників і в'язнів з обох сторін, організація ефективних тристоронніх переговорів.

Як повідомили в Кремлі, президент Росії Володимир Путін виступив за продовження режиму припинення вогню в Україні.

Крім того, прес-служба Путіна повідомила, що "лідери висловилися за якнайшвидшу організацію третього раунду консультацій між представниками Києва та південно-східних регіонів".

30 червня о 22 годині за київським часом закінчується продовжений термін одностороннього припинення вогню, оголошений владою в Києві.

У Раді національної безпеки і оборони заявили, що рішення про те, чи продовжать це припинення вогню чи відновлять антитерористичну операцію, приймуть сьогодні о 22 годині.

За численними повідомленнями українських силовиків, протягом усього часу припинення вогню, яке триває вже 10-й день, напади сепаратистів не припинялися, десятки учасників АТО далі гинули і піддавалися пораненням.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:16
відеоГУР: Бомбардувальник Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 кілометрів від України
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
Усі новини...