Останні "переговори по сходу" пройшли без Медведчука - Клімкін

Четвер, 10 липня 2014, 13:37

Остання зустріч тристоронньої контактної групи за участю України, Росії та ОБСЄ з вирішення конфлікту на Донбасі пройшла без кума президента Росії Віктора Медведчука.

Як сказав міністр закордонних справ Павло Клімкін на брифінгу, Медведчук "не брав участі в останньому раунді переговорів, однак сприяв із контактами".

Міністр нагадав, що Медведчук не представляє Україну на переговорах, однак не виключив його участі та "участі інших посередників" в майбутніх зустрічах.

Клімкін наголосив, що під час переговорів потрібно говорити лише про двостороннє припинення вогню, звільнення заручників, встановлення Україною контролю над кордоном і моніторинг ОБСЄ.

"Одностороннє припинення вогню коштувало нам 30 життів і більше ста поранених. За ті 10 днів було 108 випадків порушення режиму припинення вогню. Нам також потрібен прогрес по заручниках, серед яких є не лише військові, а й бізнесмени і навіть 11 вчителів", - сказав голова МЗС.

Коментуючи те, що Росія скликає термінове засідання постійної ради ОБСЄ, міністр завив, що такого засідання не буде.

"Проект резолюції Росії влаштовує тільки Росію. Ще до отримання цього проекту країни-члени ОБСЄ жорстко розкритикували Росію. Тому ніякого засідання не буде", - сказав Клімкін.

Він також сказав, що через кордон із Росії прибуває зброя та люди, однак вирахувати кількість загиблих на сході України росіян поки складно.

"Нам, звісно, відомо про те, що через кордон іде потік людей і зброї, однак низка цих людей перебувають на Донбасі без жодних документів, а тому точну кількість загиблих підрахувати неможливо", - зазначив Клімкін.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування