Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ порушила справу проти екс-заступника Лавриновича

Четвер, 10 липня 2014, 16:27

Генеральна прокуратура України порушила кримінальне провадження стосовно колишнього заступника міністра юстиції України (2011 р.).

Про це повідомили у Генеральній прокуратурі України.

Провадження порушено за фактом зловживання владою або службовим становищем, що призвело до ненадходження до Державного бюджету України майже 2 млн грн плати за надання адміністративних послуг.

За даними ГПУ, екс-міністр підписав наказ, яким встановлювалась плата за пошук у Єдиній базі даних про підприємства, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство та видачу про це витягу. В подальшому кошти, отримані за ці послуги, спрямовувались до ДП "Інформаційний центр".

Разом з тим, варто зазначити, що відповідно до законодавства, накази міністерства з вказаних питань підписує міністр як його керівник, а отже заступник міністра підписав зазначений наказ з перевищенням наданих йому повноважень.

Крім цього, плата за надання адмінпослуг здійснюється у розмірі та порядку, що визначені законодавчими актами і, лише у випадку, коли це не передбачено законодавчими актами – актами Кабінету Міністрів України. А отримані кошти відносяться до доходів Державного бюджету України.

Отже, внаслідок видання незаконного наказу, протягом 2011-2012 років до Державного бюджету України не надійшли кошти в сумі майже 2 млн грн.

Відомості про вказане кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки). Триває досудове розслідування.

В Генеральній прокуратурі України пообіцяли оприлюднити прізвище посадовця, проти якого порушено справу, згодом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...