Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чубаров думає, що окупаційна влада спробує ліквідувати Меджліс

Четвер, 10 липня 2014, 17:19

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров припускає, що восени 2014 року влада не визнаної Республіки Крим здійснить спробу ліквідувати цю організацію.

Про це він сказав у четвер на прес-конференції, передають "Українські Новини".

"Так (є ймовірність ліквідації Меджлісу) на рівні цих попереджень прокурорських, перше було в травні, а друге було днями, і там уже дається оцінка діям глави самого Меджлісу, як такої діяльності, що має ознаки екстремістської діяльності. І там сказано, що Меджліс може бути визнаний екстремістською організацією, і його діяльність буде заборонена", - розповів він.

Чубаров зазначив, що, за його даними, уже восени "кримська влада" почне, відповідно до російського законодавства, ліквідовувати екстремістські організації й здійснить спробу заборонити діяльність Меджлісу.

Він також повідомив, що вже зараз зафіксовано істотний тиск з боку самопроголошеної кримської влади на представників кримських татар.

Зокрема, зафіксовані викрадення й катування людей.

Також співробітники Федеральної служби безпеки Росії регулярно викликають кримських татар на допити.

Крім того, так звана прокуратура Криму вже порушила справу й передала в суд обвинувачення проти кримського татарина, що написав у соціальній мережі Вконтакте запис, у якому назвав Крим українським.

Чубаров також зазначив, що для захисту свого народу й для посилення міжнародного тиску на владу Росії вже цього року планується скликати другий всесвітній Конгрес кримських татар.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування