Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Слов'янську бойовики планували підірвати житлові будинки - АТО

Субота, 12 липня 2014, 22:13

Зведені групи саперів сил АТО (СБУ, МВС, Міноборони, МНС) виявили і нейтралізували вибухові пристрої в житлових будинках центру міста Слов'янська.

Про це повідомив спікер АТО В'ячеслав Селезньов.

"У рамках заходів, спрямованих на відновлення нормальної життєдіяльності міста, українські силовики провели огляд будівель. В ході огляду встановлено, що вибухові пристрої були встановлені з урахуванням того, що б виключити можливість вилучення", - наголошується в повідомленні.

Фахівцям сил АТО вдалося провести розмінування об'єктів. Після нейтралізації вибухових пристроїв були виявлені елементи мобільних телефонів та електронних плат, що свідчить про можливість дистанційної активації даних пристроїв.

"Очевидно, відходячи бойовики планували підірвати свої вогневі позиції в житлових будинках. Оскільки в момент відступу бойовиків зв'язок не працювала, бойовикам не вдалося реалізувати свій задум", - йдеться у повідомленні.

У  разі реалізації планів бойовиків, жертви серед мирних жителів були б неминучі, зазначили в АТЦ.

У замінованих квартирах, в яких раніше бойовики облаштували вогневі позиції, до цього силою вигнавши господарів квартир на вулицю, були виявлені продукти харчування, медичні препарати російського виробництва.

Серед іншого виявлено інструкції із застосування вибухових механізмів різних типів.

Як повідомляють очевидці у Твіттері, триває перевірка об'єктів соціальної сфери, у т.ч. шкіл та дитсадків.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування