На бронетанковому заводі зловживали на замовленні для Нацгварії

Субота, 12 липня 2014, 22:21

На держпідприємстві "Київський бронетанковий завод" встановлено факти зловживання службовим становищем керівництвом заводу.

Про це йдеться  у повідомленні прокуратури Центрального регіону.

У червні 2014 року ДП отримало понад 64 млн грн бюджетних коштів за поставлені бронетранспортери для потреб підрозділів Національної гвардії України.

"Керівництвом підприємства було укладено договір поставки корпусів до нових бронетранспортерів із комерційною фірмою, яка не є їх виробником і не має відповідної ліцензії на торгівлю товарами військового призначення, а фактично здійснює свою діяльність лише у сфері надання охоронних послуг", - зазначили у прокуратурі.

Службові особи держпідприємства всупереч вимог законодавства, а також умов договору поставки, яким визначено проведення оплати продукції лише після її надходження, зловживаючи службовим становищем, з метою одержання неправомірної вигоди для приватного підприємства, безпідставно перерахували йому кошти в розмірі 12 млн грн.

"У ході перевірки встановлено, що вищевказане приватне підприємство не знаходиться за вказаною в договорі адресою", - додали в ГПУ.

Відомості про кримінальне правопорушення за ч. 2 ст. 364 ("зловживання владою або службовим становищем") Кримінального кодексу України, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Розпочато досудове розслідування. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування