Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін розповів Меркель, як українці "бомблять" Росію

Неділя, 13 липня 2014, 19:30

Президент РФ Володимир Путін висловив крайню стурбованість наступальними діями з боку українських збройних сил.

Про це президент РФ заявив в ході зустрічі з канцлером ФРН Ангелою Меркель, повідомив прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков.

За його словами, президент РФ акцентував неприйнятність "тих випадків, коли наслідком цих дій стає потрапляння снарядів на територію Росії, що в свою чергу призвело до трагічного випадку в Ростовській області".

Разом з тим Путін підкреслив необхідність припинити подібну практику, додав Пєсков.

Разом з тим, як повідомляє Німецька хвиля з посиланням на Пєскова, у ході зустрічі "лідери країн погодилися, що ситуація на Донбасі різко погіршується та визнали необхідність інтенсифікації мирних процесів".

Лідери відзначили, що необхідно терміново відновити роботу контактної групи по Україні.

"Можливо, у форматі відеоконференції", - уточнив Пєсков.

За його словами, розмова Меркель та Путіна була присвячена виключно ситуації в Україні. За даними Reuters, Меркель та Путін уникли протокольних заяв перед початком зустрічі та не надали інформації про подробиці перемовин по її завершенні. Переговори відбулися без присутності журналістів.

Як відомо,  13 липня у Донецьку (РФ, Ростовська область) в результаті попадання міни у двір приватного будинку на вул. Балтійській загинув місцевий житель.

Слідче управління Слідчого комітету РФ по Південному федеральному округу порушило кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого п.п. "А", "е", "ж" ч.2 ст. 105 КК РФ ("вбивство, скоєне загальнонебезпечним способом, групою осіб").

У свою чергу в РНБО заявили: українські військовослужбовці не причетні до обстрілу території Російської Федерації і загибелі там російського громадянина.

Однак  в МЗС РФ заявили, що розглядають інцидент у Донецьку (РФ), в результаті якого загинув місцевий житель, як "агресивний акт української сторони щодо суверенної російській території і громадян РФ".

"Зазначений інцидент свідчить про вкрай небезпечну ескалацію напруженості в районі російсько-українського кордону і може мати незворотні наслідки, відповідальність за які ляже на українську сторону", - заявили в МЗС РФ.

Віце-спікер Ради Федерацій РФ  Євген Бушмін, який представляє в палаті Ростовську область заявив, що найбільш ефективним способом присікти обстріли з боку України є відповідь застосування високоточної зброї.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування