Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Італія стала ще одним союзником Росії в ЄС - ЗМІ

Понеділок, 14 липня 2014, 12:46

Італію звинувачують у блокуванні жорстких санкцій проти Росії.

Останні шість місяців основним противникам жорстоких санкцій проти Росії була Німеччина в особі канцлера Ангели Меркель, пише видання Financial Times.

Однак тепер основні перешкоди для нових санкцій чинить Італія.

"Від самого першого дня, було ясно, що Італія збирається зайняти крайню позицію", - сказав один західноєвропейських дипломатів

Як і їхні німецькі колеги, які публічно виступали проти широких економічних санкцій проти Кремля, італійські компанії також мають глибокі й давні зв'язки з Росією.

Дипломати з урядів, які виступають за більше жорстку політику щодо Кремля звинуватили Рим у стримування введення санкцій, аби заспокоїти італійських промисловців.

Італійські чиновники категорично заперечують такі звинувачення.

Однак за словами одно із італійських високо посадовців, прем'єр-міністр Італії Маттео Рензі провів перемовини із Ангелою Меркель та запевнив її, що італійська позиція буде іти в ногу із французькою та німецькою.

Водночас Кремль використовує своїх лобістів задля впливу на Італію. Зокрема, минулого тижня російський банкір Володимир Димітрієв, наближений до Володимира Путіна, попередив в інтерв'ю газеті Il Sole 24 Ore, яка належить італійському бізнеслобі Confindustria, що санкції проти Росії можуть коштувати Італії щонайменше 10 млрд євро.

Італія є другим після Німеччини бізнес-партнером Росії в ЄС.

UniCredit, найбільший банк Італії за розміром активів, є другим за величиною іноземним банком в Росії за доходами. "Роснефть" минулого тижня стала найбільшим акціонером італійського виробника шин "Pirelli".

Президентом "Роснефти" є близький до Путіна Ігор Сечин, котрого США внесли до свого санаційного списку.

Тісні енергетичні зв'язки між Італією та РФ викликають серйозне занепокоєння у дипломатів Центральної та Східної Європи.

Саме італійська компанія "Ені" (Eni) є найбільшим інвестором будівництва газопроводу Південний Потік, що по суті є проектом Росії. 

Як відомо, Латвія, Литва, Естонія та Польща виступили проти того, щоб пост голови дипломатії Євросоюзу перейшов до очільниці італійського МЗС Федеріки Могеріні, через її підтримку дій Москви.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування