Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко заручився підтримкою Литви, Іспанії та Польщі

Вівторок, 15 липня 2014, 09:40

Президент Петро Порошенко провів телефонні розмови з президентом Литви та прем’єр-міністрами Іспанії та Польщі – і вони запевнили його в підтримці України.

Як повідомляє прес-служба президента України, Порошенко подякував президенту Литви Далі Грібаускайте за те, що Литва однією з перших ратифікувала Угоду про асоціацію між Україною та ЄС і послідовно підтримувала євроінтеграційні прагнення України.

Грібаускайте запевнила Порошенка, що позиція Литви буде такою ж послідовною та рішучою і під час засідання Європейської Ради 16 липня, де передбачено обговорення дій Євросоюзу на підтримку України.

Прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой теж запевнив Порошенка у підтримці України на засіданні Європейської Ради, яке пройде 16 липня в Брюсселі. Він запевнив, що в його країні слідкують за ситуацією в Україні.

Президент України зазначив, що ситуація на Донбасі залишається вкрай напруженою, оскільки продовжується надходження зброї та бойовиків через україно-російський кордон.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск також підтримав позицію Порошенка щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

"Дуже важливо, що Ви маєте репутацію президента миру, який водночас рішуче налаштований на захист суверенітету і територіальної цілісності України. Такий підхід підтримується Польщею та міцно ґрунтується на позиціях, які визначені у рішеннях ЄС", - сказав Туск.

Порошенко висловився за прискорення процедур щодо допомоги з боку Польщі, зокрема, передачі закуплених бронежилетів через митницю Польщі, що збереже людські життя. Туск погодився із необхідністю спрощення процедур та врегулювання цього питання.

Український президент подякував Польщі за підтримку, гуманітарну допомогу для Збройних сил України, програми освітнього й культурного характеру для молоді, а також запропонував долучитись до створення робочих місць на звільнених від терористів територіях Донбасу.

Порошенко і Туск також приділили велику увагу питанню створення польсько-литовсько-української військової бригади "УкрПолЛитБриг", зокрема, домовились підписати відповідну угоду найближчим часом.

Український президент поділився стурбованістю з приводу маніпуляцій та відвертої брехні з боку російської інформаційної пропаганди, яка поширюється в європейському медіапросторі.

Туск і Порошенко обмінялись думками стосовно механізмів та нових можливостей донесення правдивої інформації про ситуацію в Україні в Польщі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування