Україна пред'явить докази військового втручання РФ на засіданні Ради Європи

Вівторок, 15 липня 2014, 12:44

В РНБО заявляють про продовження обстрілів українських прикордонників з російської території.

Про це повідомив речник РНБО Андрій Лисенко на брифінгу у вівторок у Києві.

За його словами, це пов'язано з тим, що прикордонники заважають Росії передислоковувати на українську територію техніку та живу силу на підтримку бойовиків.

"Протягом останньої доби здійснено автоматичний обстріл прикордонного загону на ділянці пункту Красна Талівка Луганської області. На цій же ділянці було підірвано три радіокеровані фугаси", - сказав Лисенко.

Крім того за його словами, Росія продовжує нарощувати військову присутність на кордоні з Україною. Зокрема 35-та окрема механізована бригада ЗС РФ, яка постійно дислокується в Алтайському краї, була переміщена до Брянської області.

"Вона розташувалася навпроти Чернігівсього прикордонного загону на відстані 10-12 кілометрів. Також зафіксовано переміщення значної кількості техніки та особового складу Російською Федерацією навпроти Сумського та Луганського загонів", - сказав речник РНБО.

За словами Лисенка, дії Росії свідчать про те, що "вона не відмовляється від підтримку бойовиків і взяла курс на ескалацію конфлікту".

Саме тому Україна збирається пред'явити докази російського військового втручання на засіданні Ради Європи, яке пройде у Брюсселі 16 липня.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...