Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ситуація на Донбасі залишається нестабільною - ОБСЄ

Вівторок, 15 липня 2014, 13:45

У спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ констатують, що ситуація в Луганській області й центральній частині Донецького регіону залишається нестабільною.

"Були повідомлення про важкі бої в Луганську й навколо міста. Ситуація в інших регіонах країни залишалася спокійною", - сказане в останньому звіті спецмісії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У звіті згадується, що надходили повідомлення про переміщення значної кількості військової техніки через україно-російський кордон.

"Високопоставлений український військовий офіцер у розмові з представниками місії 13 липня повідомив, що колона танків і іншої військової техніки увійшла в Україну з Російської Федерації в районі населеного пункту Зеленопілля", - повідомляє місія ОБСЄ.

У звіті з посиланням на українського офіцера зазначається, що були помічені військова техніка й озброєння, яких немає на озброєнні української армії.

"Колону, за словами військового офіцера, пізніше бачили в місті Луганськ, а також на шляху в Донецьк. Спеціальна моніторингова місія на даний час не може перевірити цю інформацію, але буде стежити за ситуацією", - зазначають спостерігачі.

Крім того, згідно з інформацією, спостерігачі ОБСЄ 12 липня відвідали Краматорськ, де з'ясували, що пенсії й зарплати людям були виплачені, поновлено подачу електрики й газу.

Проте, за даними місії, не було відновлено водопостачання.

"Ситуація в місті Донецьк залишалася напруженою. За повідомленнями ЗМІ, у південно-західних передмістях (Мар’їнка) ішли бої з використанням важкої артилерії", - сказано у звіті.

У Петровському районі Донецька спостерігачі побачили озброєних людей і угруповання в камуфляжній формі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...