Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Залишенці Майдану досі утримують 12 адмінбудівель - прокуратура

Вівторок, 15 липня 2014, 14:38

На 15 липня 7 адміністративних будівель в центрі Києва звільнено від представників Самооборони та "Правого сектора".

Про це повідомив прокурор Києва Сергій Юлдашев під час зустрічі з представником Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Петром Штайдлом, повідомляє прес-служба прокуратури.

"Силу ніхто не застосовував. Правоохоронці переконували, пояснювали активістам, що необхідно ці приміщення звільняти, необхідно надати доступ працівникам установ до їх робочих місць", - зазначив прокурор.

Зокрема, звільнено приміщення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Головне управління містобудування, Господарське управління Федерації профспілок України, Спілку архітекторів України та Національну музичну академію України.

Загалом будівлі залишило 160 активістів.

Водночас, прокурор повідомив, що 12 адмінбудівель і досі перебувають під контролем самооборонівців. Серед них - Жовтневий палац та Український дім.

"За інформацією правоохоронців, в цих двох будівлях може знаходитися достатньо велика кількість зброї. І на сьогоднішній день представники Самооборони не висловлюють наміру звільнити ці адміністративні приміщення", - констатував він.

При цьому Юлдашев навів дані соціологічного дослідження Київського міжнародного інституту соціології, що проводилося з 1 по 5 липня, згідно з якими 82% киян негативно ставляться до знаходження наметів на Майдані.

"Мусимо констатувати, що на території Майдану скоюється велика кількість злочинів. Йдеться про тяжкі та особливо тяжкі злочини. Ми сьогодні, говоримо про те, що міліція не в повному обсязі контролює те, що відбувається в центрі Києва. Але також більшість людей проти силового розгону Майдану, тому ми повинні знайти ті інструменти, ті механізми для того щоб звільнити вулиці і при цьому уникнути зіткнень", - зазначив прокурор.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...