Бронежилети із США, які привезли в якості допомоги, не відповідають вимогам Міноборони?

Вівторок, 15 липня 2014, 16:35

Американські бронежилети, які були передані Міністерству оборони, а далі в зону АТО в якості допомоги, не відповідають стандартам бронежилетів 4 класу.

Такий висновок можна зробити з результатів випробувань, які провели бійці на одному з блокпостів в зоні АТО, де перебувала кореспондент "Української правди".

За словами бійців, Міністерство оборони передало їм 23 бронежилети, які надійшли в якості допомоги від США.

Американський бронежилет, який отримали бійці на одному з блокпостів в зоні АТО. Всі фото Оксани Коваленко, УП 

Однак пластини, які були в американських жилетах, не витримали ані пострілів кулями калібру 5.45 з АК-74, ані кулями калібру 7.62 з автомату Калашнікова АК-47, хоча на самій пластині написано, що вона має витримувати постріли кулями калібру 7.62.

"Так, вони зручні, але не можуть нас захистити. Вони не витримують ані 5.45, ані 7.62", - розповів Українській правді один з бійців на блокпосту.

Так виглядає ціла пластина 
 Це інша пластина з такого ж бронежилета після потрілів
 
Пробита наскрізь пластина. Всі фото Оксани Коваленко, УП

Водночас, згідно з описом бронежилетів 4-го класу, які Міноборони закуповує для армії, вони витримують постріли цих двох видів зброї та постріли з СВД.

Водночас у Міністерстві закордонних справ України зазначили, що номер контракту на пластині, зображеній на фото №2 під назвою "Так виглядає ціла пластина" не відповідає дійсному номеру контракту від 12 червня 2014 року, що починається з літер "UP-….." та відповідно до якого, 7 липня 2014 року в Україну зі США в рамках надання допомоги було поставлено 2 000 бронежилетів.

Раніше Міноборони натякнуло, що волонтери возять неякісні бронежилети і зібралося замінювати їх, оскільки "бронежилет типу "Корсар" є єдиним, який має бути у наших військовослужбовців".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...