Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Маріуполі затримали російського найманця, в Металісті знайшли зброю з РФ

Вівторок, 15 липня 2014, 18:51

У Маріуполі затримали  російського найманця Леоніда Михайлова, який намагався втекти з міста та залишити територію України.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Зі слів затриманого, наприкінці червня він прибув до міста Донецьк з міста Ростов-на-Дону РФ щоб "заробити" гроші: йому обіцяли 1000 доларів США щомісяця за участь у бойових діях на боці терористів проти українських військових.

Як повідомили в СБУ, росіянин приєднався до терористичної організації, яка діє на Донеччині.

Від керівництва так званого "ДНР" він отримав вогнепальну та холодну зброю, а також вибухові пристрої для збройних нападів на блокпости сил АТО.

"Зрозумівши невідворотність покарання за вчинені ним злочини, найманець спробував втекти з міста, плануючи незаконно перетнути українсько-російський кордон", - повідомили у відомстві.

Під час затримання у росіянина вилучили гранату з запалом, штик-ніж, карти з місцевістю Донецької та Луганської областей, посвідчення-дозвіл підписане "Срєлком" (Гіркіним), паспорт громадянина РФ з московською пропискою.

Затриманому повідомили про підозру у скоєні злочину, передбаченому ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

 
 

Окрім того, як повідомив на брифінгу спікер інформаційного центра Ради національної безпеки й оборони Андрій Лисенко, військові вилучили 5 станкових протитанкових гранатометів "Спис", 3 ручних гранатомети "Муха" і стрілецьку зброю в Металісті.

"У бою за селище Металіст, що є сателітом Луганська, українські військові відбили арсенал зброї. Тікаючи, найманці кинули не тільки стрілецьку зброю, але й 5 станкових протитанкових гранатометів "Спис", 3 ручних гранатомети "Муха", - сказав він.

Зі слів Лисенка, судячи з маркування, вся вилучена зброя належить Росії.

Українські новини, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування